22Firma „METALPLAST“ svoje prve korake napravila je ranih osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je u okviru porodicnog biznisa u maloj zanatskoj radionici otpocela sa uslugama izrade alata i brizganjem plastike.
Iskustvo koje je vremenom sticano u ovoj branši korišteno je za unapredenje i proširenje postojecih kapaciteta kako u proizvodnji tako i u pružanju usluga. Organizovano i plansko nastupanje na tržištu firma otpocinje 1996. godine, a svoje dugogodišnje iskustvo je krunisala 25.05.2000. godine od kada i formalno-pravno nastupa na tržištu BiH, uspješno nastavljajuci davno zapoceti put u branši obrade metala i brizgiranja plastike.
Mi smo danas uspješna kompanija koja stalno zapošljava 15 radnika i svoju djelatnost obavlja na 500 m2 poslovnog prostora, a isto toliko posjeduje i magacinskog prostora.
Snaga ove firme ogleda se u zaokruženom procesu proizvodnje, koji pocinje od ideje, preko konstrukcije alata, izrade alata i na kraju dobivanje finalnog proizvoda.
Firma je uspješno usvojila koncept tržišne orjentacije, koji podrazumjeva izlazak na tržište, njegovo ispitivanje i sagledavanje želja i potreba potrošaca i na osnovu prikupljenih informacija o potrebama potrošaca, ulazi se u konkretne projekte.
Iskustvo koje je sticano dugi niz godina u ovoj branši donijelo nam je zastupljenost i održanost na cjelokupnom tržištu BiH, a poslednjih godina uspješno pravimo proboj i na tržišta susjednih zemalja.
U cilju povecanja tržišne konkurentnosti i zaokruživanja proizvodnog ciklusa od ideje do finalnog proizvoda i njegove distribucije do krajnjeg potrošaca, firma SZR „METALPLAST“, 2006. godine formira STUR „LAMIPLAST, a koji 2008. godine prerasta u D.O.O. „LAMIPLAST“, preko kojeg firma METALPLAST plasira najveci dio svoje proizvodnje.
Jedna smo od rijetkih kompanija u BiH kao i u širem regionu koja je 2009. godine i pored opšte svjetske ekonomske krize uspjela da poveca proizvodnju i broj zaposlenih.
I na kraju bice nam zadovoljstvo da nas kontaktirate ili posjetite, a sve u cilju otpocinjanja ili nastavka dobre i uspješne saradnje.